Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Saturday, June 02, 2007

scenery indah di suatu hari..

tempat : 'BOTANICAL GARDEN, PULAU PINANG'

almost 3 tahun qemmal stayed kt penang ni,
tapi baru 4 kali menjejakkan kaki ke Botanical Garden
atau name lainnye Kebun Bunga.
View die nice,sesuai untuk mencari ketenangan..
the first visit was dengan my family mase first2 dtg penang nk daftar kt USM.
that time kitorg memang 'fresh' dgn penang.
there're cannon trees which first time kitorg tgk..
here's d pic.


also ade monkey yang scary,
kalau dtg petang2 die kacau org mintak food.
kalau tanak kena kacau, dtg pagi2, mereka masih tito!



but one thing yg qemmal perasan every time qemmal pegy sane.
botanical garden ni admission free..
rasenye disebabkan garden ni menjanjikan ketenangan dan kedamaian,
ramaila umat manusia dtg bersiar2..
tapi ramai lagi yg dtg untuk bersenam..
kalau pagi weekend byk jenis senaman bley tgk .
taichi ade,aerobik ade,main gelek pinggang ade,mcm2 la..
but..
but..
mostly yg dtg untuk bersenam ni adalah chinese..
org melayu dlm 5% cmtuh je..
persoalannya,
adakah org melayu mls utk bersenam dan lebih pentingkan tito?
..mcm qemmal :)
atau pun semua nye syg lemak?
..mcm qemmal jugak :)

ape2 pun, dr 27mei-3jun tak silap,
ade PESTA FLORA kt sane!
moh la pegy bersiar2 :)

No comments: