Pages

Mrs. Q @ Instagram :)

Friday, August 11, 2006

futsal time ;p



tarikh > 10 ogos 2006

masa > 5.10pm (rite after blk keje)..
hari ni chow ontime,ade plan baru.huhu..

me: mama,em along nk g main futsal arini..
mama: what?bile?kat mane?


huhu.tu dia,dah agak dh mesti byk ty nye largh.
then abah plaks,same ques.surprise diorg,heheh.skali skala bikin surprise..
yela,mane penah lg their daughter ni nk p futsal,joging ke,gym ke,adela skali due.ni,
futsal?

" FUTSAL~ game yg popular semenjak dua menjak nie. majoriti yg main futsal,boys.tp lately girls pn da main tau.qemmal tak penah rase nk test main futsal,tapi bile one day,nic ajak,then why not? bile lagi kan.. 1st,this game bkn game yg boley main sorg atau berdue. nk cr team among d girls,cm susah je. 2nd,wajar gak main lepas keje ni.slalu pun bkn watpe.melepet je kat umah.betul tak? 3rd, bak kate ma new friends smalam,futsal ni indoor games,tak terdedah bwh matahari cm kite main golf or hoki bla3..so hehe tak burn la. ;p "

so dgn semangat nye,me pn pegy la,nk main ni.tp still sempat drop ampang point
for window shopping.haha,dasar wanita. sempat gak membeli-belah sum nice
stuff*wink*

at d sports planet..
first time being here,teruja plus excited.dlm gmbrn penuh sports planet ni penuh gn wanita2 futsal yg nk lepas tensen after keje.mane la tau sume girls skang addicted gn futsal ke.but hampa,rupe2nye hmpr 90% sume laki.gosh,cane nk main nie.confirm segan wey.ni yg buat me thinking twice,nk main ke tanak.ish rugi2,da smpi tak main.pedulik je la sume2 tuh.we play for fun.biarla tak reti pun ek.


decision:its play time!

lalalalala..so since we only hv 9 players,we were divided to 4-5.hehe,gamble.my team ade 4 players jek.tp takpe,2 beginners(which is me n nic) n 2 lagi dah pernah main for 3-4 times.kire terror dh. so qemmal,nic,syamin,ainun VS emily,yap,theresa,nadia,sherlin. its end up dgn 6-4. heheh,not bad huh? the games was klaka yet fun. pdg tak besar,mcm netballl court je kot,if im not mistaken.overall it was a nice game.

my new friends are great! nice meeting ya all! best tau main all-girls,sbb girls r polite,hehe.jgn marah boys.even time futsal.bile terlanggar,they always say sori.pastu ade time jerit2..ala,its girls! tapi takut gak,kalau tersepak mbr.kang tak pasal2 injured. penat tp fun. after d game,we took some pics together.hehe,mmg qemmal bwk kamera pn.its memorable! so mesti di'foto'kan.ade kat my fotopages kalau nk tgk.
and according to syamim,every time she play,she'll took pics.sbb there always b new friends,like me yesterday*ahaks*.

if there's a 'next time',hmm best nye.hope this will not be d last time!

~what a great thursday!


dpt msg from a good friend of mine,
sbg peringatan bersama:
jgn mengharap walau sebesar zarah sekalipun pada manusia,bahawa
kita akan mendapat apa yang kita mahu daripadanya kerana kita dan dia sama-sama
lemah dan memang memerlukan Allah dalam kehidupan.Percaturan Allah cukup cantik,
dugaannya hanya pada orang yang mampumenghadapinya..



8 comments:

topeq said...

weih..ko men ftsal ke?mcm x caye je..hehe..nnt blik png leh la ajk ko men ftsal skali..wakaka..

sally said...

wa....
terkezut...
tulun2...

sally said...

wa..terkezut..
tulu2..

~purplechoc~ said...

topeq;
tak mo ar men gn ko,kang aku kena buli,tau r ko star.aku beginner r wey.

sally;
tak caye ke? (,")

Anonymous said...

qemm with futsal? wahwahwah
ala2 putri G&g seyh;p

just wanna share mine..
lumpuh sminggu aftr playin futsal!
sbbnye..xstrechin dlu..ape daa
py la xcited maen smpi xingt ape

i've got served;p

love~oneychan

d'thug said...

uish... comel sorang ni main fut sal?
tak percaya nye...

aszifa_aris said...

wah, qemmal, ni mesti nak practice jadik heroin gol dan gincu2...akakak...beshnya dapat cuba menda baru...besh,besh, besh.. kene anjur main futsal dak cs la nih...kita wat filem baru, Cs, GOL n GincU...huhu, Qemmal jadi heroin...hero NYA?? ahaha..ber iya jie dok merepek... k la qemm..nak gi makan...lapaqnya ni!!

~purplechoc~ said...

oneychan~
nasib baik me tak lumpuh mcm u,hehe..byk rest kot ;p

d'thug~
owh abg tak caye ek qemmal main.comey jek tendang bole,hihi..

aszifa~
eh best gak idea jie tuh,kite wat cs nye futsal kan.tak pandai main pun takpe,tendang jek..boley diusulkan nie ;p